Η PREPAC ιδρύθηκε το 1982 σαν προσωπική εταιρεία και δραστηριοποιήθηκε άμεσα στον τομέα της συσκευασίας αγροτικών και βιομηχανικών προϊόντων. Το 1999, μετατράπηκε σε Ανώνυμη Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία, και επέκτεινε τις δραστηριότητές της έτσι ώστε να καλύψει ένα ευρύ φάσμα μηχανημάτων συσκευασίας και αναλωσίμων υλικών με αποτέλεσμα την αναπόφευκτη αύξηση σε ανθρώπινο δυναμικό, πηγές υλικών και τεχνογνωσία.

Από το 2002 λειτουργεί υποκατάστημα με έδρα την Θεσσαλονίκη, γεγονός που βελτίωσε αποφασιστικά την εξυπηρέτηση των πελατών μας στην ευρύτερη περιοχή της Βορείου Ελλάδας.

Η PREPAC AEBE παρέχει πλήρη τεχνική υποστήριξη σε όλη την Ελλάδα :

  • Πλήρης Τεχνική Υποστήριξη σε όλη την Ελληνική επικράτεια
  • Εγκατάσταση – Συντήρηση – Επισκευή
  • Πλήρης παρακαταθήκη ανταλλακτικών
  • Μεγάλη εμπειρία στην υποστήριξη και άμεση απόκριση
  • Δυνατότητα σύναψης συμβολαίου Τεχνικής Υποστήριξης

Το 2002 ιδρύθηκε η MACPAC AEBE, θυγατρική εταιρεία της PREPAC AEBE η οποία ξεκίνησε την διαδρομή της στον βιομηχανικό χώρο, παράγοντας ποτήρια μίας χρήσης από διογκωμένη πολυστερίνη. Mε την επένδυση αυτή, η PREPAC αποκτά πλέον δυναμική πανελλαδική παρουσία στην αγορά HORECA (Hotel - Restauration - Catering).

Το 2005 η MACPAC AEBE πραγματοποιεί μετεγκατάσταση σε νέο ιδιόκτητο εργοστάσιο όπου εγκαθίσταται υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής καπακιού και φύλλου πολυστερίνης. Τον Μάρτιο του 2007, έπειτα από μόλις πέντε χρόνια ζωής, η MACPAC AEBE καθίσταται η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που εγκαθιστά γραμμή παραγωγής ποτηριών και καπακιών από πολυεστέρα PET.

Με την νέα αυτή επένδυση η MACPAC AEBE αναγνωρίζεται πλέον σημαντική δύναμη σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και παράλληλα εμπλουτίζεται η Ελληνική αγορά από προϊόντα υψηλής ποιότητας στα πρότυπα των απαιτήσεων των μεγάλων διεθνών αλυσίδων μαζικής εστίασης.

Στα τέλη του 2007 η PREPAC AEBE πραγματοποίησε ένα πολύ σημαντικό άλμα στην ιστορία της, προχωρώντας σε μετεγκατάσταση σε νέο ιδιόκτητο χώρο γραφείων και αποθηκών 3000m2 στο βιοτεχνικό πάρκο της Μαγούλας. Με αυτήν την επένδυση η PREPAC AEBE καθίσταται κυρίαρχη δύναμη στον χώρο εμπορίας υλικών και μηχανημάτων συσκευασίας αυξάνοντας κατά μεγάλο βαθμό τις δυνατότητες εξυπηρέτησης των πελατών.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Η PREPAC είναι διαχωρισμένη σε έξι επιχειρισιακές μονάδες (product group). H φιλοσοφία της εταιρείας είναι να παρέχει στους πελάτες μία ολοκληρωμένη γκάμα μηχανημάτων και υλικών συσκευασίας. Κάθε ομάδα προϊόντων διαθέτει εξειδικευμένη ομάδα στελεχών τα οποία προσφέρουν στους πελάτες και την αγορά μία μοναδική πηγή γνώσεων και εμπειριών.

Ομάδα Προϊόντων Α
Μηχανήματα και υλικά για βιομηχανική συσκευασία και ειδικά συστήματα για την βιομηχανία τροφίμων, όπως για παράδειγμα μηχανήματα και υλικά συρρίκνωσης, κενού αέρος / τροποποιημένης ατμόσφαιρας, φιλμ επικάλυψης, φιλμ παλέτας, τσέρκι, αυτοκόλλητες ταινίες συσκευασίας κλπ.

Ομάδα Προίόντων Β
Υλικοτεχνική υποστήριξη και μηχανήματα για συσκευαστήρια εξαγωγής φρούτων και λαχανικών

Ομάδα Προϊόντων Γ
Συσκευασία φρούτων και λαχανικών σε σούπερ μάρκετ και συσκευαστήρια που εξυπηρετούν την τοπική αγορά

Ομάδα Προϊόντων Δ
Πλήρης γκάμα προϊόντων για τον χώρο μαζικής εστίασης- ξενοδοχεία - εστιατόρια (HORECA) και για τον χώρο της αρτοζαχαροπλαστικής. Υλικά συσκευασίας για μονάδες επεξεργασίας κρέατος, ψαριών και πουλερικών

Ομάδα Προϊόντων Ε
Πωλήσεις για λογαριασμό τρίτων: (α) Μεγάλα συγκροτήματα μηχανημάτων, (β) Υλικά συσκευασίας σε μεγάλη αξία και όγκο (commodities)

Ομάδα Προϊόντων ΣΤ
Εξειδικευμένα προϊόντα για χρήση σε αγροτικές καλλιέργειες